Oct 30, 2017

GOED NIEUWS IS GOED NIEUWS

Goed nieuws onder de zon, André van den Boogaart en de Tornado's kunnen vanaf heden geboekt worden via  

Jan 6, 2017

[PERSBERICHT] Tilburgse artiest André van den Boogaart maakt comeback

P E R S B E R I C H T
-----------------------------------------------------------------Tilburg, 7 januari ‘17

Tilburgse artiest André van den Boogaart maakt comeback

Op vrijdag 6 januari maakte Tilburger André van den Boogaart tijdens een persconferentie, die aangekondigd werd als “De Comeback van een Onbekende Legende”, bekend dat hij dit jaar zijn comeback maakt als artiest. Met een gloednieuwe begeleidingsband “De Tornado’s” wil Van den Boogaart een album gaan opnemen en gezamenlijk met de fans en de media ten strijde gaan trekken voor de Brabantse cultuur. Het album, dat “Terugweg van Nergens” gaat heten, moet mede tot stand komen door middel van een crowdfundingscampagne, die nog deze maand zal starten, zo werd gemeld op de persconferentie.

De persconferentie, die gehouden werd in Cinecitta te Tilburg, begon met het nieuws dat André van den Boogaart op Oudejaarsdag de nummer één-positie in de “Top 1000 Aller Tilburgers” heeft overgenomen van collegamuzikant Guus Meeuwis. Hierop aansluitend werd er een video getoond van een nieuwe versie van “Het Is Morgen Pas Voordat De Wereld Vergaat”, de kersverse nummer één. De stijl waarin deze nieuwe versie wordt gespeeld, moet een voorproefje zijn voor de nieuwe weg die Van den Boogaart is ingeslagen.

 

Voordat er werd ingegaan op die bewuste nieuwe weg, vertelde Van den Boogaart over het tot stand komen van zijn terugkeer. “De afgelopen jaren waren niet gemakkelijk, ik heb veel moeilijke momenten gekend en heb op een gegeven moment zelfs overwogen om helemaal te stoppen met muziek maken, het wilde gewoon niet lukken”, aldus de onbekende legende. Het omslagpunt, zo zei Van den Boogaart, kwam nadat ik het nummer “Terugweg van Nergens” schreef. “Dat lied vertelt eigenlijk in één klap het verhaal en gek genoeg was dat het moment waarop ik wist dat ik nog één keer alles op alles moest zetten om te bereiken wat ik wil bereiken”.

Samen met zijn nieuwe manager, Dexter de Waal, werkte Van den Boogaart de afgelopen maanden aan een plan om de ‘terugweg van nergens’ in gang te zetten en deze tot een mogelijk succes te maken. Van dat plan werden op 6 januari jl. de eerste punten bekend gemaakt. Zo kreeg de aanwezige pers onder andere de primeur van de eerste single “Terugweg van Nergens”, die vrijdag 20 januari uitkomt, een vermakelijk verhaal over het tot stand komen van de titel van de tweede single “Kruiswegerotiek”, die een maand later verschijnt en als klap op de vuurpijl speelde Van den Boogaart akoestisch het lied “Dronken Tranen”, dat ook op zijn nieuwe album komt te staan. 

Met de steun van de fans, de media en een nieuwe band hoopt Van den Boogaart zijn geplande crowdfundingscampagne, met een doelbedrag van €6195,-, met succes te voltooien en zodoende het album “Terugweg van Nergens” te realiseren. Vervolgens is het de bedoeling dat André van den Boogaart & de Tornado’s op vele festivals te zien zijn om op die manier de prachtige Brabantse cultuur te verspreiden. 

---------------------------------------------------------------------------------------

Noot voor de redactie: Voor meer informatie en interviewaanvragen kunt u contact opnemen met Dexter de Waal, telefoon: 06-47067333, e-mail: info@dexmusicagency.com

 

Sep 6, 2014

André schrijft titeltrack Nederlandse film

Tilburgse muzikant André van den Boogaart schrijft titelsong voor thriller 'Dans met de Duivel'

VIDEOCLIP

TILBURG - De Tilburgse muzikant André van den Boogaart schrijft de soundtrack voor de aankomende Nederlandse thriller 'Dans met de Duivel'. Dat laat de artiest vrijdagavond weten. In de muziek van Van den Boogaart herkenden producenten John de Haas en Angelo Perez Lebbink de sfeer van de film.

Zij namen contact op met de Tilburger. Dit leidde tot een 'rauwe' en dreigende' song. 

In 'Dans met de Duivel' spelen acteurs als Peter Faber, Raymond Thiry, Kees Boot en Lizelotte van Dijk. De première van de film wordt in het najaar verwacht. 

Mooiste dialectlied
Van den Boogaart viel eerder met zijn muziek in de prijzen. Zo werd zijn lied 'Hey God!' in de Vughtse Speeldoos uitgeroepen tot het mooiste Brabantse dialectlied. Met Mattanja Joy Bradley uit Eindhoven toerde hij rond door Amerika.

Jun 12, 2014

Geselecteerd door KindaMuzik voor het Nederlands elftal Moerstaalzangers en (essen)

André van den Boogaart: dé Ausputzer van dit Oranje. Met zijn vervaarlijke blik en branievolle woorden is er geen aanvaller die recht op hem af durft te gaan.

het complete Elftal

Apr 28, 2014

Met de Duivel op mijn hielen komt in nieuwe Nederlandse film

Met de duivel op mijn hielen met onder andere Kees Boot, Peter Faber en Raymond Thiry wordt het afsluitende nummer van de film van John de Haas en Angelo Perez Lebbink. Woensdag 30 april is de laatste draaidag en de film zal in september uitkomen.

hier alvast de teaser

Mar 31, 2014

recensies Rauwe Rand 2014

de eerste recensies van het album zijn binnen, kijk even bij media....

Bluesmagazine "Andre geeft zich weer helemaal bloot in dit album, we horen hem weer in de kroeg zitten en voelen het verschil in zijn humeur. Dan triest, dan weer opgewekt, vrij en vrolijk, altijd op zoek naar het ware."

Folkforum “en de hoes van zijn nieuwe plaat laat een barskijkende donkere kop zien van een vent die je liever niet in een donker steegje zou willen tegenkomen.”

 Mpodia "Daar waar De Dijk deze blues heeft verloren, is het hier vol op aanwezig. Ik zou zeggen Dijk-heren zoek Andre op en maak weer een album als vanouds."

 Rootstime BE ”André begint daar te verwoorden waar zielsgenoten stoppen. Is dit de schaamte voorbij? neen, dit getuigt van een oprechte eerlijkheid die je heden ten dage te zelden vindt.”

Kindamuzik "Diverse zinsneden zouden in Amerika tot een waarschuwend stickertje op de hoes geleid hebben. Maar het is nou eenmaal zijn eerlijke, ongezouten inborst."

Jan 25, 2013

Genomineerd voor Brabants Moiste

Hey God, van het album Met Modder in Mijn Bloed van André van den Boogaart is genomineerd voor Brabants Moiste.

Zaterdag 21 April zal er door de 15 genomineerde artiesten gestreden worden voor Brabants Moiste in Theater de Speeldoos te Vucht

Nov 6, 2012

Recensie Rootstime

Lovende recencie voor de documentaire 'Het Kind is Groot'  Rootstime Belgie

Oct 6, 2012

Docu Het kind is groot, uitverkocht in recordtempo

op 29 oktober is de Premiere van Het Kind Is Groot in Tilburg, deze documentaire van Joost van der Wiel over de Brabantse Bluesmuzikant André van den Boogaart was echter binnen een aantal uren uitverkocht. Eerder was de premiere tijdens het Filmfestival In Utrecht ook al uitverkocht.

Nieuwe datum voor de herkansing om erbij te zijn is 7 November 19.30uur en bij voldoende aanbod komt er nog een late show..

vanaf heden kan men reserveren via 013 543 22 20

Jun 11, 2012

Met Modder in Mijn Bloed

Met Modder in Mijn Bloed Nu ook verkrijgbaar via  Itunes....

Mijn eerste soloalbum "Met Modder in Mijn Bloed" is een feit...

u kunt het album hier bestellen voor slechts 15euro +(2,50 euro verzendkosten)