Apr 20, 2017

Recensie Milieucafé 23 maart 2017

André van den Boogaart

Tikje rauw in Brabants dialect

Geboortig in Baarle Nassau en woonachtig in Tilburg kan André van den Boogaart met recht een Brabants bluestalent genoemd worden. Als singer-songwriter beantwoordt hij niet aan het beeld van meisje-met-gitaar. Hij komt wat rauwer en rocky over en heeft ook meer ervaring. Momenteel is André bezig met een come-back die voorspoedig loopt.

Eerder toerde hij door Amerika met de groep Bradley's Circus. Ook schreef hij de titelsong voor de film 'Dans met de Duivel'. Onlangs richtte hij weer een nieuwe band op, De Tornado's, en werkt hij aan een derde album. Samen met Frans van der Meer en Nol Havens vormt hij verder sinds kort De Heren van Thans. Vorige week traden zij nog op in de Schouwburg en vanavond staat Van den Boogaart zelfs op twee podia tegelijk. Want de optredens in Paradox worden afgewisseld met sets in Cinecitta aan de overkant van de straat.

André zingt geen liedjes over de natuur en atypisch zijn ook de tatoeages op zijn bovenarm. Hij begint met een 'liedje over twee schaamluisgevoelige vrouwen.' "Ik ga zelf nooit vreemd maar soms overlappen relaties elkaar wel," klinkt het humoristisch. Het nummer beeldt het muzikantenbestaan plastisch uit: "Ze streelde mijn ziel | Haar lippen voelden zacht | De drank heeft me vannacht weer liefgehad". Het publiek reageert enthousiast.

Na de pauze ontkomt André er niet aan 'Hey God!' te spelen. Enkele jaren terug werd dit uitgeroepen tot het mooiste Brabantse dialectlied. Het gaat over de moeilijke relatie die André had met zijn moeder, want ze was het niet zo eens met de keuzes die hij maakte. Begrijpelijk maar niet nodig, zouden we zeggen.

Apr 22, 2013

Brabants Dagblad

Apr 22, 2013

Hey God is door de Brabantse Omroepen verkozen tot Brabants Moiste 2012

klik hier voor de videoclip van Hey God

Oct 4, 2012

Tilburgse Premiere van het Kind is Groot

In de documentaire Het Kind is Groot duikt Van der Wiel het vrije leven in van Van den Boogaart. Hij volgt de muzikant een jaar lang en komt te midden van de Brabantse blues vooral zichzelf tegen. Het resultaat is een persoonlijke en emotionele zoektocht naar vrijheid, liefde en vriendschap, die de kijker van de maïsvelden in Noord Brabant naar de meest obscure kroegen in de Amerikaanse stad New Orleans brengt.

Kaarten te bestellen via Filmfoyer Tilburg