Jan 6, 2017

[PERSBERICHT] Tilburgse artiest André van den Boogaart maakt comeback

P E R S B E R I C H T
-----------------------------------------------------------------Tilburg, 7 januari ‘17

Tilburgse artiest André van den Boogaart maakt comeback

Op vrijdag 6 januari maakte Tilburger André van den Boogaart tijdens een persconferentie, die aangekondigd werd als “De Comeback van een Onbekende Legende”, bekend dat hij dit jaar zijn comeback maakt als artiest. Met een gloednieuwe begeleidingsband “De Tornado’s” wil Van den Boogaart een album gaan opnemen en gezamenlijk met de fans en de media ten strijde gaan trekken voor de Brabantse cultuur. Het album, dat “Terugweg van Nergens” gaat heten, moet mede tot stand komen door middel van een crowdfundingscampagne, die nog deze maand zal starten, zo werd gemeld op de persconferentie.

De persconferentie, die gehouden werd in Cinecitta te Tilburg, begon met het nieuws dat André van den Boogaart op Oudejaarsdag de nummer één-positie in de “Top 1000 Aller Tilburgers” heeft overgenomen van collegamuzikant Guus Meeuwis. Hierop aansluitend werd er een video getoond van een nieuwe versie van “Het Is Morgen Pas Voordat De Wereld Vergaat”, de kersverse nummer één. De stijl waarin deze nieuwe versie wordt gespeeld, moet een voorproefje zijn voor de nieuwe weg die Van den Boogaart is ingeslagen.

 

Voordat er werd ingegaan op die bewuste nieuwe weg, vertelde Van den Boogaart over het tot stand komen van zijn terugkeer. “De afgelopen jaren waren niet gemakkelijk, ik heb veel moeilijke momenten gekend en heb op een gegeven moment zelfs overwogen om helemaal te stoppen met muziek maken, het wilde gewoon niet lukken”, aldus de onbekende legende. Het omslagpunt, zo zei Van den Boogaart, kwam nadat ik het nummer “Terugweg van Nergens” schreef. “Dat lied vertelt eigenlijk in één klap het verhaal en gek genoeg was dat het moment waarop ik wist dat ik nog één keer alles op alles moest zetten om te bereiken wat ik wil bereiken”.

Samen met zijn nieuwe manager, Dexter de Waal, werkte Van den Boogaart de afgelopen maanden aan een plan om de ‘terugweg van nergens’ in gang te zetten en deze tot een mogelijk succes te maken. Van dat plan werden op 6 januari jl. de eerste punten bekend gemaakt. Zo kreeg de aanwezige pers onder andere de primeur van de eerste single “Terugweg van Nergens”, die vrijdag 20 januari uitkomt, een vermakelijk verhaal over het tot stand komen van de titel van de tweede single “Kruiswegerotiek”, die een maand later verschijnt en als klap op de vuurpijl speelde Van den Boogaart akoestisch het lied “Dronken Tranen”, dat ook op zijn nieuwe album komt te staan. 

Met de steun van de fans, de media en een nieuwe band hoopt Van den Boogaart zijn geplande crowdfundingscampagne, met een doelbedrag van €6195,-, met succes te voltooien en zodoende het album “Terugweg van Nergens” te realiseren. Vervolgens is het de bedoeling dat André van den Boogaart & de Tornado’s op vele festivals te zien zijn om op die manier de prachtige Brabantse cultuur te verspreiden. 

---------------------------------------------------------------------------------------

Noot voor de redactie: Voor meer informatie en interviewaanvragen kunt u contact opnemen met Dexter de Waal, telefoon: 06-47067333, e-mail: info@dexmusicagency.com